אופיר ואיתמר גרים במורשת, והכירו בשומר החדש לפני 5 שנים. הם התחתנו באגדת דשא בפרדס חנה עם כ-200 מוזמנים. התכנון המקורי היה להתחתן בחווה עם כמות מצומצמת של מוזמנים, אבל בגלל מזג האוויר החורפי שהיה הצפוי הם נאלצו להזיז לוקיישן. בנוסף, הם הבינו לקראת האירוע שהם יוכלו לקיים אירוע גדול יותר ממה שחשבו והחווה לא הייתה ערוכה לחתונה בסדר גודל כזה.
כשהם מצאו את אגדת דשא, כשבוע לפני האירוע, כמעט כל הספקים הראו גמישות ועברו איתם ללוקיישן החדש, ולכן הם היו צריכים למצוא רק מעצבת. בעקבות המעבר למרכז אופיר החליטה ליצור קשר עם מאפרת החלומות שלה, רוני אבן, ולהפתעתה היא הייתה פנויה בתאריך ולכן היא שריינה אותה לשיער, איפור, ועיצוב המקום יחד עם השותפה שלה מרא: “הרגשתי שהן פשוט רוצות להקל עלינו ולשמח אותנו”.
אופיר מספרת שלקח קצת זמן עד שאיתמר שכנע אותה שכדאי לה לצאת איתו כשהם רק הכירו, מכיוון שהיא דתיה ממשפחה דתית והוא חילוני ממשפחה חילונית. בסוף היא השתכנעה והם יצאו לדייט ראשון, ומאז לא עזבו אחד את השנייה: “עברנו שנת שירות שלו, מכינה שלי, צבא של שנינו, חיים משותפים ברמת הגולן וטיול ברחבי הארץ בקראוון נגרר”. אחרי 4 וחצי שנים ביחד, הם התחילו לדבר על חתונה ובתוך שבועיים איתמר הציע לה נישואין על החוף בקיסריה.
לאופיר ואיתמר היה מאוד חשוב שלפחות חלק מהחתונה ייערך בטבע, ובגלל שהיה צפוי לרדת גשם באותו היום הם היו יצירתיים ובחרו להשמיש את חורשת האקליפטוסים הסמוכה לאולם שבדרך כלל משמשת ככניסת ספקים, ולערוך בה את קבלת הפנים. חורשה מהממת ומוקפת ירוק, שעם טיפול נכון הפכה לחלל מדהים. איתמר ועוד זוג חברים הלכו כמה ימים לפני החתונה לנכש משם עשבים ולארגן את המקום והותצאה הייתה קסומה.
הזוג מספר שהם החליטו להתחתן בתזמון הזה למרות האילוצים והקשיים בעקבות חתונה אינטימית שאופיר הייתה בה, ששם היא התהפנטה מהטקס המרגש: “לראשונה ראיתי את סוג החתונה שאני רוצה. חתונה יחסית אינטימית שמה שחשוב בה זה החופה, מה שבעצם מאחד אותי ואת איתמר ושמי שיבוא יבוא עם רצון אמיתי לשמח ולהיות חלק”.
שמלת הכלה
אופיר הלכה לשלוש מעצבות לפני שהגיעה למעצב מרדכי אברהם. היא הגיעה אליו דרך האינסטגרם ומספרת שכל ביקור אצלו היה חוויה מדהימה כיפית ומרגשת. היא מדדה אצלו מספר שמלות עד שמצאה את האחת שהכי התאימה לה ואפיינה את מה שהיא רצתה: “זאת היתה שמלה מיוחדת והרגשתי שנתפרה בשבילי”.
חתונה אינטימית בעיצוב רומנטי
בגלל שהם מקיימים אורח חיים דתי, אופיר ואיתמר לא נפגשו שבוע לפני החתונה. את צילומי הזוגיות הם ערכו חודש לפני האירוע עם הצלם יוני לאופר שעליו הם סמכו בעיניים עצומות גם בצילומים וגם ביום החתונה. המפגש הראשון שלהם היה בכסא כלה: “כל כך התרגשתי כשהוא בא לכסות אותי עם ההינומה, פשוט נעמדתי וחיבקתי אותו. היה פשוט מרגש והרגשנו כאילו זה רק שנינו בעולם ואין אף אחד מסביבנו”, מספרת אופיר.
על העיצוב של האירוע היו אחראיות רוני אבן והשותפה שלה, מרא. בקבלת הפנים, אופיר ואיתמר פיזרו תמונות של הסבים והסבתות שלהם מיום החתונה כדי ליצור אווירה משפחתית ואינטימית. בנוסף הם שמו את פתקיות ההושבה האישיות על סוקולנטים שאותם האורחים לקחו הבייתה כמתנה.
אהבנו במיוחד את עיצוב החופה ואת הקסם המיוחד שהיה למיקום שנבחר. החופה התקיימה בחוץ, והעיצוב שלה היה נקי ממקלות במבוק ובד לבן. על השביל שהוביל לחופה היו מונחים שטיחי יד שנייה שנתנו מראה אותנטי ומעניין, ובצדדים הונחו נרות בעששיות לבנות וזרי פרחים טריים בשילוב פמפסים.
כמובן שהמקום כולו קושט בפרחים, כאשר הצבעים ששלטו היו לבן, עם נגיעות של כתום, ורוד ומעט כחול, בדיוק כפי שהזוג רצה: “מרא המעצבת המדהימה והצוות שלה עבדו כל היום על העיצוב של המקום, הבינו בדיוק מה אנחנו רוצים ופעלו בהתאם. אני ממליצה בחום על רוני אבן ומרא והצוות שלהן”. על האוכל באירוע היה אמון אלעד וקייטרינג “שירת הבשר”, שהזוג ציין לטובה גם על האוכל וגם על היחס המדהים והליווי הצמוד.
רגע אחרי אירוע החתונה
הרגע הבלתי נשכח עבורם היה החופה. הרב שחיתן אותם הבין את המורכבות בחופה שהייתה צריכה להכיל גם צד דתי וגם חילוני ולכן עשה חופה שמערבת את שני הצדדים הללו והיה בה מקום לכולם.
מה שהם היו רוצים לדעת לפני שהתחילו לארגן זה להקשיב לתחושות הבטן שלהם וללכת לפיהן. הדבר הכי חשוב לדעתם עבור זוגות שמתכננים חתונה זה לזכור להגיע לרגע של החתונה מאוחדים, לא משנה מה עברתם עד אותו רגע: “בסוף חתונה זה רק ערב אחד, ולעומת זאת החיים המשותפים המדהימים ביחד מחכים לכם”.